TIPS

We hebben allemaal vaak dezelfde struikelblokken in ondernemersland om over te geraken.
Dus kunnen wat tips handig zijn. Lees hier geregeld een nieuwe blog met wat nuttige tips!

Heb je wat hulp nodig bij je social media, zit er in je flow iets niet goed of heb je nood aan andere tips?!
Lees dan hier in onze blogs wat leuke guidelines over issues die wij zelf ook ervaren in ons ondernemersavontuur.

Heb je zelf wat leuke tips te delen? Stuur ze dan zeker naar ons door!


 

Trucjes om in beweging te komen

als je aan het uitstellen bent.

 

1) Gebruik de 5 seconde regel van Mel Robbins.

Tel af van 5 naar 1, en bij 1 ga je doen wat je moet doen. Je leidt als ware je gedachten af van de excuses en komt hierdoor in actie. 

 

2) Begin slechts 5 minuten aan de taak.

Maak het zo laagdrempelig mogelijk voor jezelf om te beginnen. Spreek af dat je maar 5 minuten aan je taak hoeft te werken, daarna besluit je verder of je doorgaat of stopt. Vaak zal je zien dat het wel meevalt. Beginnen is vaak moeilijker dan doorzetten.

 

3) Geef jezelf meerdere deadlines,

dan 1 waarbij alles af moet zijn. Als de datum te ver weg ligt heb je nog niet de urgency om te starten. Door meerdere kleine mijlpalen in te plannen hou je de druk er een beetje op en creëer je snel kleine resultaten die samen tot het grote resultaat leiden. Vlak voordat je op vakantie gaat, krijg je ook altijd veel gedaan. Fake dat door deadlines te stellen.

 

4) Werk in plaats van met een resultaat doel

(bijvoorbeeld 5 kilo afvallen) met een procesdoel (bijvoorbeeld dagelijsk wandelen). Dit is veel makkelijker vol te houden, want je weet wat je moet doen. En een wandeling maken, is makkelijker dan 5 kilo afvallen. En op dagelijkse basis jouw procesdoelen uitvoeren, brengt je bij jouw resultaat doel.

 

 

5) Ben je overweldigd?

Schrijf dan alles op wat in je hoofd zit en maak een keuze: wat heeft nu prioriteit? Wat is mijn eerst volgende actie die ik kan zetten? 

 

6) Maak gebruik van de Pomodoro techniek.

Hierbij werk je slechts 25 minuten aan je taak en heb je daarna als beloning 5 minuten pauze. Daarna werk je weer 25 minuten aan de taak en ga je door met deze techniek totdat de taak is afgerond.

 

7) Een inkoppertje: zet alle afleidingen uit.

Sluit je op, leg je telefoon weg en zet jouw email echt uit. Zo blijf je makkelijker in je concentratie modus. En zodra je in de flow zit, zal je pas stoppen wanneer je klaar bent met de actie. 

 

8) Gun jezelf ook het plezier als je aan het uitstellen bent.

Heb je zo’n hang dag waarbij je nergens zin in hebt? Maak bewust een keuze om vandaag niets te doen. Maar, geniet dan wel 100% van deze vrije dag. Ga je niet schuldig voelen. Als jij niet van deze dag kan genieten, is de dag sowieso verloren. 

 

9) Start met de vervelendste taak eerst.

Doe deze taak voordat je jouw inbox opent en zet je tanden erin. Je zal zien dat je na het afronden van deze taak opgelucht, blij en gemotiveerd bent en energie hebt voor de rest van je actielijst. En deze lijst is veel makkelijker aangezien je de lastigste taak als eerste hebt gedaan. Deze techniek komt uit Eat That Frog van Brian Tracy.

 

10) Download de app Forest op je telefoon.

Deze app helpt je te focussen op je taak en geen social media te checken tussendoor. Je start met je taak en zet de app aan. Tijdens het doen van je taak groeit er een boom. Na 30 minuten is jouw boom volgroeid en bouw je aan een bos. Check jij tussendoor een andere app zoals whatsapp of Instagram? Dan gaat je boom dood. Wat je wilt is natuurlijk een box vol bomen, vol met productieve uren werk.  

 

 

 


 

WIL JE NOG MEER WETEN OVER UITSTELGEDRAG?!

Lees hier dan gerust verder (als je niets anders op je planning hebt staan natuurlijk ;-)

 

 

Uitstellen doen we allemaal weleens. De een meer dan de ander. Het is niet echt werkbaar gedrag. Je doet namelijk niet wat je moet doen. En je bent bezig met de randzaken en niet met de kerntaken. Je voelt je wel heel druk en bezig, maar eigenlijk ben je niet productief en vul je jouw tijd op. Auww….

 

De oplossing om uitstelgedrag te stoppen is om wél te doen wat je jezelf hebt voorgenomen. Zo simpel is het echt. Maar er zijn heel veel onderliggende processen en gedachten die je blokkeren en bijdragen aan het uitstellen. m

 

 

Waar komt uitstelgedrag vandaan? 


Er zijn meerdere redenen waardoor jij nu misschien aan het uitstellen bent. 

Het kan zijn dat:

 

  • je het spannend vindt. Bang voor wat anderen ervan vinden of bang dat het mislukt. 
  • je perfectionistisch bent. Je wilt het perfect doen, maar als iets nieuw is, is perfectie misschien niet direct mogelijk. 
  • of je bang bent voor je eigen succes
  • je overweldigd bent en je hoofd overloopt waardoor je geen actie onderneemt
  • jouw doelen nu te groot zijn en je niet goed weet waar te beginnen?
  • of jouw doelen juist te vaag en onduidelijk zijn (en niet meetbaar). 
  • Voor iedereen ligt er een andere reden ten grondslag van het uitstelgedrag en het is aan jou bewust te worden wat er bij jou onder ligt. 

 

 

Je oerbrein en je ego zijn bepalend voor dit gedrag.


Ons ego stemmetje wat voorkomt uit ons oerbrein, bemoeid zich ermee en probeert jou klein te houden. Lekker veilig in je comfort zone. Daar is het fijn, weet hij jou veilig te houden en heeft hij alles onder controle. Zodra jij een stap buiten die comfort zone gaat zetten, zal jouw ego protesteren met allemaal redenen waarom je het niet moet doen. Want hij ziet dat als een bedreiging. Jij bent dit stemmetje niet, je hebt het stemmetje. Aan jou is het om hier bewust van te zijn en er niet naar te luisteren. 

 

Dus als je uitstelgedrag vertoont om naar de sportschool te gaan en de stemmetjes die je dan in je hoofd hoort, zijn die van jouw ego. Het is zo lekker fijn thuis, ik heb best wel hard gewerkt vandaag dus een keertje niet gaan is toch niet zo erg etc. Let maar eens op hoeveel van dit soort gedachten jij hebt als je iets moet doen wat je dichterbij jouw doel brengt. 

 

Wat kan je aan uitstelgedrag doen? 

 


Ok, nu je weet waar het vandaan komt is de eerste stap bewust te worden van dit stemmetje. Klopt het wat hij zegt? Gaat er iets ergs gebeuren als jij nu iets doet dat je spannend vindt? Waarschijnlijk niet. Merk het op, en stap er overheen.  Verander je gedachten en jouw gedrag en doe wat je te doen hebt. 

 

 

 

 

bron: https://mybestself.nl/uitstelgedrag-stoppen-10-tips-om-nu-echt-aan-de-slag-te-gaan

 BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE VAN ONZE ACTIVITEITEN?!

SCHRIJF JE DAN HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

WE BELOVEN JE NIET TE STALKEN ;-)